090110 Edsbyns IF - JB/WIK 7-4

Dyster helg för bandyflickorna
JBWIK-AIK:

Inledningen av det nya året kunde ha börjat bättre för för våra bandydamer.
Först en storförlust mot Kareby IS 0-11 på Råslätts IP. Sedan mötet med mästarinnorna från Stockholm på trettondagen 0-20 i Vaggeryd. Det må vara att de är svenska mästarinnor men så stor skillnad ska det inte behöva vara. Men självförtroendet är inte på topp längre och bollar man lätt plockade ner i början av serien slinker allt som oftast igenom numera. Nu gäller det för laget att slicka såren och repa mod därhelst det går att finna.
Träningen på torsdag lär gå i försvarsspelets tecken. En rejäl översyn är behövlig, det som tidigare varit lagets adelsmärke fallerar just nu betänkligt.
Matchen mot AIK började annars förtroendeingivande med bra styrning. AIK tvingades till en tidig timeout där de lade om sitt spel vilket ganska omgående resulterade. På vilket sätt tänker vi inte avslöja med tanke på nästa omgång då
vi ska till Edsbyn. Kan laget vinna där så bör kvalplatsen vara i hamn då ju inte heller hälsingelaget rosat marknaden. Lördag eftermiddag skall det avgöras i Dina arena.
På hemvägen stannar vi i Stockholm för returen mot AIK. Det blir alltså en tuff helg med två svåra bortamatcher. Där vi får hoppas att självförtroendet återvänt, för bättre än så här är vi.

081220 JB/WIK - Edsbyns IF 3-1 (1-1)

Historiska dampoäng
Lördagens måstematch mot bottenkollegan Edsbyns IF slutade på bästa sätt för flickorna i JB/WIK.
Seger med 3-1 efter halvtidresultatet 1-1. Gästerna började bäst och tog en tidig ledning på hörna.
En ledning som välkommet kvitterades av Anna Gustafsson i mitten av halvleken även det på hörna. Det var en chansfattig match med få avslut på mål. Närmast var Edsbyn med 2 stolpträffar, hemmalaget satsade som oftast på kontringar men utan den riktiga spetsen i anfallen.
Hannah Gustavsson får efter en stunds spel av andra bra träff på lagets tionde hörna och kan se bollen snyggt gå upp i nättaket. Slutresultatet 3-1 fastställs med endast någon minut kvar att spela genom Henny Yngve frispelad av lagets bästa Hanna Nieminen.
JB/WIK kan nu fira jul på kvalplats, en placering laget har som mål att minst klara att behålla när serien är färdigspelad.

Skador gjorde att man fick komponera om i försvaret men där Fanny Gustafsson på ett förtjänstfullt sätt styrde sitt försvar från sin liberoposition. Edsbyn kom inte till ett enda avslut under andra halvlek trots att man satsade på lyror och långa utkast vilket ofta ger resultat.
Som så ofta var det kollektivet som bäddade för segern med ett extra plus till redan omnämnda Hanna Nieminen, Fanny Gustafsson och blott femtonåriga Hedvig Gustafsson som storspelade på vänsterbacken under andra halvlek.

Målskyttar JB/WIK Anna Gustafsson 1, Hannah Gustavsson 1 och Henny Yngve 1
Edsbyns IF Sandra Lennartsson 1
Mycket bra domare: Patrik Norén

081213 IFK Nässjö - JB/WIK 16-1 (5-1)

081129 JB/WIK - Tranås BoIS

Ny damförlust i bandyallsvenskan
Det blev inte den framgång vi hoppats på i hemmapremiären i Vaggeryd.
Det är ju nästan ett halvsekel sen det spelades allsvensk bandy i Vaggeryd så det hade varit roligt med ett något annat resultat än den 1-4 förlust som nu blev fallet.
JB/WIK tog annars ledningen i inledningen på hörna. En ledning som stod sig tills bara någon minut återstod av första halvlek. Tranås var väl det något bättre laget men hade svårt att skapa de där riktigt farliga chanserna.

Intrycken från första, med Tranås som förde spelet och ett hemmalag som satsade på kontringar stod sig inledningsvis även i andra halvlek. Sen kändes det som om JB/WIK fick mer och mer att säga till om. Spelet förlades oftare till gästernas planhalva men utan att det blev några målmöjligheter. Tranås försvar är svåra att komma till tals med. Tranås tar så ledningen genom ett friläge i mitten av halvleken och efter det blev det återigen bortalaget som stod för det mesta av spelet. Tranås tredje och fjärde mål bekräftar egentligen bara att de är något stabilare och bekvämare med det högre tempot vi nu tvingas att anpassa oss till.
Bäst i ett jämnt JB/WIK var Hanna Nieminen men som alltför ofta blir för ensam i framstötarna.

Målskyttar JB/WIK: Veronica Nilsson 1
               Tranås: Anna Otterborg 2, Camilla Sätermo 1 och Matilda Svenler 1
Utvisningar JB/WIK 2x10
                Tranås 2x10
Bra domare med en utmärkt nivå, Nis Axelsson Anneberg

081122 Sandviken AIK - JB/WIK

Första lektionen i damallsvenskans bandyskola avklarad.
Det var ett heltaggat Sandviken vi mötte på lördagsmiddagen. SAIK som tillhör det absoluta toppskiktet i bandysverige gjorde processen kort med nykomlingen Jönköping/Waggeryd. Tre mål under de första sex minuterna och en målfabrikation som sen fortsatte under hela första halvleken som slutade med totalt tretton innan vi fick ta paus.

Första målmöjligheten hade annars JB/WIK som redan i första anfallet var riktigt nära att ta ledningen. Efter lite kalabalik framför SAIK målet smet bollen oturligt utanför stolpen. Men sen var det Sandviken för hela slanten. De har en fart i sitt spel och en skridskoåkning som vi inte är i närheten av än. SAIK är det helt klart bästa lag vi mött någonsin med de absoluta spetsspelarna i världen i leden.

Inför andra lade vi om taktiken något, laget föll lite i sitt försvarsspel och vi flyttade ner Hanna Nieminen på mittfältet. Detta gjorde att vi hade kontroll på bollen under längre perioder och att SAIK fick det svårare att åka igenom JB/WIK:s försvar. Flickorna klev också in i närkamperna på ett helt annat sätt. I första halvlek stod vi mest och beundrade hemmalaget och lät dom åka lite som dom ville. Ändringen i taktik och att flickorna hade en bättre attityd i andra halvlek gjorde att Sandviken bara lyckades göra ett mål.

Spelarna i JB/WIK visade prov på stor moral som kunde ta sig samman så och egentligen aldrig vek ner sig utan stred under nittio minuter utan att ge upp. Det gäller i såna här matcher att ändå visa att man har en stolthet och göra vad man kan hela matcherna. Vi har ju kvar fler lektioner i bandyskolan att gå igenom så det gäller att ta lärdom av denna och se vad det kan ge längre fram under säsongen.

Bra i JB/WIK var Henny Yngve som vid två tillfällen i andra halvlek var ytterst nära att reducera och Hanna Nieminen som kom till sin rätt på ett helt annat sätt efter paus.

Slutresultat 14 - 0 ( 13 - 0 )

Målskyttar SAIK Johanna Pettersson 7,Evelin Johansson 2, Michelle Löfblad 2, Emma Ahlander 1, Anna Widing 1, Ann Holgersson 1.
Utvisningar SAIK 1x10

081115 JB/WIK - Västerstrands AIK

Seriepremiär
Så var dagen med stort D över för vårt damlag ,nämligen premiären i DAMALLSVENSKAN.
Ett blött Råslätts IP gästades av Västerstrands AIK. En match som tjejerna, tränare och säkert publiken gått och längtat efter.

Trots premiärnerver startade damerna upp i ett härligt respektlöst tempo som faktiskt gav ett visst spelövertag, därför kom 0-1 i matchens 9"min som en liten överraskning genom Lina Fredlund.
JB/WIK fortsatte ändå trumma på som inget hade hänt. I matchens 15"min kom då (bandykonstellationens) första allsvenska mål någonsin. Felicia Haegerstam var påpassligt framme och slog in en målvaktsretur efter skott av Martina Dahlkild. Tyvärr kunde gästerna återta ledningen i 29"min, Lina Fredlund igen efter i vårt tycke en "liten" domarmiss - två bollar var i spel samtidigt och de enda som lyckades missa detta var (olyckligtvis) de tre som bestämde på banan. De sisa 15 minuterna tog sedan gästerna över mycket på grund av två utvisningar.

I andra halvlek märktes att VAIK har en större rutin och vana att kunna föra matcher, inget skönspel precis men sådär lagom. 1-3 i 59"min genom Therese Ingmarsson och 1-4 i 63"min där vi fick en tremålsskytt för dagen nämligen Lina Fredlund. Synd att aftonens bästa hemmaspelare, målvakten Petra Nordh fick släppa de sista två målen, men man måste få lite hjälp med returer, där kanske orutinen lyser igenom lite grann.
Detta till trots är vi ganska nöjda med premiären och vet samtidigt att det finns mycket mer att hämta hos flera av de etablerade tjejerna.

Målskyttar
JB/WIK: Felicia Haegerstam
VAIK: Lina Fredlund 3 Therese Ingmarsson 1
Utvisningar
JB/WIK: 20 min med ett lindrigt matchstraff (frilägesutvisning)
VAIK: 10 min

Laguppställning: Petra Nord, Jonna Karlsson, Hannah Gustavsson, Fanny Gustavsson, Veronika Nilsson, Martina Dahlkild, Anna Gustavsson, Henny Yngve, Elin Adamsson, Felicia Haegerstam, Hanna Nieminen, Isabell Åberg, Ida Hansson, Hedvig Gustavsson samt Linda Lindqvist         ........BRA JOBBAT TJEJER

081108 Kållered - JB/WIK
Damvinst i Surtehallen

Lördagkvällens match mot Kållered slutade med vinst för bandydamerna 6-4 (3-3).
Det lite reservbetonade laget gjorde inte någon av sina bättre matcher och ingen av spelarna kom upp i normal standard. Undantaget Karin Persson som har förbättrat sig ordentligt sen förra säsongen och mot Kållered kunde göra sitt första mål i seniorsammanhang. Det kommer att bli viktigt till årets säsong att få en jämnare standard på våra spelare. Och att övning ger färdighet kan vi nu se på de yngre damerna som börjar att lyfta sig ordentligt. Kållered började bäst och hade ledning 2-0 och 3-1 innan vi kom igång och hade ett lika resultat i paus.
I andra så kunde man se att vi är ett bättre lag med bättre skridskoåkning och passningsspel.
 Flickorna i JB/WIK gick ifrån till 6-3 innan Kållered i slutet av matchen kunde fastställa slutresultatet.

Målskyttar JB/WIK Hannah Gustavsson 2, Felicia Haegerstam 1, Veronica Nilsson 1,
Anna Gustafsson 1, Karin Persson 1.
Utvisningar JB/WIK 3x10, 1x5. Kållered 3x10

Första träningsmatchen för säsongen
081103 JB/WIK-Tranås BOIS

Bandydamerna spelade oavgjort i söndagens träningsmatch mot Tranås.
Bra försvarsspel från båda lagen innebar att det slutade 1 - 1 halvtid 0 - 1.
Målskytt för JB/WIK blev Henny Yngve på en genomåkning efter att Tranås haft hörna. Det var annars hemmalaget som inledde klart bäst och hade tre riktigt bra målchanser där någon borde resulterat i mål. Totalt sett var det en mycket väl genomförd match av JB/WIK som redan nu ser ut att ha vuxit i den allsvenska kostymen, åtminstone i mötena mot lagen på den undre halvan av serien. Och med laget helt ordinarie ska det kunna bli ännu lite bättre.
Men mot lag som AIK, Sandviken, Westerstrand och Nässjö ska vi inte ha någon större möjlighet till poäng.
Klart bäst i ett jämt hemmalag liberon Hanna Gustavsson som styrde sitt försvar på ett utmärkt sätt.
Utvisningar JB/WIK 1x10. Tranås 1x10 1x5

_______________________________________________________________________________

Matchreferat 2007 - 2008

Damerna är klara!

JB/WIK är klara för nästa års allsvenska efter 3-1 vinst borta mot Karlsbyhedens IK.

Första halvleken förstördes till stora delar av ett ihållande regn som gjorde den nyinvigda konstbanan i Karlsbyn svårspelad. Målchanserna var därför fåtaliga - bästa möjligheten hade hemmalaget med ett friläge alldeles i inledningen av matchen. Ett friläge som den för dagen klart bästa JB/WIK spelaren målvakten Petra Nordh elegant räddade och dessutom själv tog hand om returen. JB/WIK hade under halvleken några bra lägen men vattnet gjorde avsluten svåra varför det slöt 0-0 i halvtid.

Till andra halvlek hade regnet upphört och spelet böljade på ett annat sätt över planen. Bäst för hemmalaget som i sjunde minuten tog ledningen med en avslutning från nära håll. Detta blev den tändgnista vi behövde och kvitteringen lät inte vänta på sig Hanna Nieminen kontrade igenom fint framspelad av Anna Gustavsson. Felicia Haegerstam kunde sedan göra 2-1 till JB/WIK på en tilltrasslad situation framför målet. Och det kändes i det läget som om luften gick ur Karlsbyheden något. Att de skulle kunna göra fyra mål på den tid som återstod var inte realistiskt med tanke på att det är den starka defensiven som varit JB/WIK:s adelsmärke i vinter. Endast Tranås har i tävlingssammanhang gjort mer än tre mål i en match. Hanna Nieminens andra och JB/WIK:s tredje mål för dagen var det som definitivt avgjorde och resterande tio minuter var en ren transportsträcka. Totalt 9-4 på två matcher och ett spel som kändes något stabilare än Karlsbyhedens gör att den allsvenska platsen känns rätt.

Återstår att se hur långt det kan räcka i en högre division. Klart är att det finns mycket mer att ta ut av de här tjejerna vad det gäller teknik och spel. Skridskomässigt står vi inte de allsvenska lagen långt efter så där har vi mindre att vinna.

Alltså kommer det att spelas allsvensk bandy igen i Vaggeryd efter nära 45 år. Och oavsett hur det går för JB:s herrar så är förhållandet det samma i Jönköping säsongen 08/09

Målskyttar JB/WIK Hanna Nieminen 2, Felicia Haegerstam 1
Karlsbyheden Emma Wallsten 1
Utvisningar JB/WIK 4x10, 1x5

Serieseger för damerna
I matchen mot Tingvalla DBK på bortais säkrade damerna seriesegern och därmed också en kvalplats till allsvenskan. Siffrorna skrevs till 7 -2, efter halvtidsledning 4 - 2.

Spelet i matchinledningen var av förklarliga skäl något nervös, dålig rörelse och ett passningsspel som inte gladde.
Så ledningsmålet var välkommet och gav ett visst lugn i spelet, ledningen kvitterades dock av Tingvalla och återigen syntes det hur stressade flickorna blev. Men lyckan stod oss bi och vi kunde gå fram till en tvåmålsledning i paus.
Vattnet på isen under första halvan vållade oss en del problem och även Tingvallas spel som inte alls var likt det vi tänkt oss i förväg. De satte en betydligt högre press än vid tidigare möten.

Efter halvtid blev det bättre is och ett mycket bättre spel från vår sida. Hög fart och passningar som satt på klubban gjorde att laget dominerade totalt. Lugnet infann sig och flickorna spelade upp hela registret med ytterligare mål som följd. De tre målen i andra halvlek kunde lätt varit fler. Spelmässigt var det kanske det bästa under hela säsongen, härligt att se inför kommande kval mot Karlsbyheden.

Målskyttar:
JB/WIK           Anna Gustavsson 2, Henny Yngve 2, Hanna Nieminen 1, Veronica Nilsson 1, Jessica Janeblad 1
Tingvalla DBK Emma Thomann 1, Lisa Östman 1

Utvisningar
Tingvalla 1x 5

Damerna blandar och ger
Efter de två förlusterna mot Tranås så såg det inte särskilt ljust ut vad gäller vinterns stor mål, att kunna vinna serien. Den fina formen laget hade före nyår var som bortblåst. Hemmamatchen mot Tranås på Råslätt var i stora stycken en ren katastrof. Håglöst och utan någon som helst entusiasm. Så Tranås vinst var helt rättvis de kämpade ner oss totalt och vann med 6 - 4.
Målskyttar för JB/WIK var Hanna Nieminen, Elin Adamsson, Anna Gustavsson och Henny Yngve.

I returen på Bredstorp, som till stora delar snöade bort, var det en helt annan inställning. Laget stod upp och försökte verkligen att ta hem spelet men utan den rätta skärpan och turen i avsluten så blev det en ny förlust, den här gången med knappa 3 - 2. Båda målen inprickade av Anna Gustavsson som klivit fram och blivit en vass avslutare med många mål sin defensiva mittfältsroll till trots.

I detta skede av serien med två tunga förluster var väl tanken på serieseger inte längre realistisk.
Men så kom en vändning mot GT 76 på Vaggeryds IP.
11 - 0 mot jumbon i serien samtidigt som Kållered besegrade Sunvära i Mölndal med 3 - 0.
Upp i serieledning igen med bättre målkvot och dessutom fler gjorda mål. Farten var tillbaka och det lyste av självförtroende och spelglädje.
Målskyttar mot GT blev Hanna Nieminen 2, Elin Adamsson 2, Anna Gustavsson 2, Henny Yngve 2, Veronica Nilsson 1, Martina Dahlkild 1 och Sophie Adamsson 1.

Så inför sista matchen ser det nu mycket roligare ut. Vi har allt i egna händer mot Tingvalla på bortais i Karlstad den 17/2. Tingvalla som vi tidigare haft mycket svårt för att ta poäng på så det kommer troligen att bli en gastkramning utan motstycke för vare sig spelare eller ledare.
Samtidigt tar Sunvära emot Nässjö på Sjöaremossen i Värö. Också det en mycket svårtippad match. Nässjö som kan vara fruktansvärt svåra att besegra när de får sin defensiv att fungera. Och mot detta ett heltaggat Sunvära som måste gå på offensiven för att försöka att göra så många mål som möjligt.
Kan det bli mer spännande om en serieseger än så här? Men det är precis så det ska vara på slutet av en säsong.
Vi hoppas på att Nässjö kan stå emot och ge oss en hjälpande hand om så skulle behövas. Samtidigt sänder vi en hälsning till Sunväraflickorna och önskar dem lycka till i jakten. Vi ska i alla fall göra så gott vi kan för att försvara vår serieledning ända in i mål.
Och må bästa laget vinna.

JB/Waggeryds IK - Sunvära SK 1-1 (1-1)

Poäng för damerna i seriefinalen

Söndagens seriefinal mot tvåan i tabellen Sunvära SK slutade oavgjort 1-1, vilket också var halvtidsresultatet.
Matchen blev precis så svår som vi fruktat på förhand. Halländskorna är riktigt bra och vi blev näst intill totalt utspelade under första halvleken. Icke desto mindre var det hemmalaget som tog ledningen redan efter fem minuter genom Martina Dahlkild som påpassligt var framme på en målvaktsretur. Ledningen stod sig till den tjugonde minuten då Lina Johansson mycket snyggt på tennis styrde in bollen till 1-1.

Första halvleken dominerades annars totalt av gästerna som även fick en straff i slutet av halvleken. Straffen slogs dock inte bättre än att Linda Lindqvist i målet kunde rädda.

I andra halvleken tog sig JB/WIK samman och höll på ett helt annat sätt ihop laget där defensiven prioriterades. Försvarsspelet fungerade klanderfritt halvleken igenom och Sunvära skapade inte mer än en möjlighet. Inte heller JB/WIK förmådde att skapa mer än några hörnor.

Det var ett ställningskrig som var förlagt till mittplan i huvudsak så underhällningsvärdet för det sextiotal som åsåg drabbningen var nog begränsat. Men som tränare och ledare uppskattade man disciplinen och kampviljan under andra halvan.

Till matchens lirare i hemmalaget utsågs återigen Veronica Nilsson som snart kan totalekipera sig på Mårdskog&Lindqvists bekostnad. Annars var det kollektivet som var det som gav poängen. Det är inte lätt att hitta någon som höjde sig över mängden i hemmalaget.

Resultatet innebär fortsatt serieledning två poäng före Sunvära.

Målskyttar
JB/WIK:  Martina Dahlkild
Sunvära:  Lina Johansson
Utvisningar
JB/WIK  1x10

JB/Waggeryds IK - IFK Nässjö 3-2 (2-1)

Ny damvinst mot IFK Nässjö och fortsatt serieledning.

En mycket oviss match där vi saknade en hel rad med spelare av olika anledningar. Så mycket skönare då att vi ändå kan vinna matcher det blir andra tjejer som tvingas att kliva fram och ta ansvar.
Men segern satt hårt inne det ska erkännas.

Nässjö inledde klart bäst och tog också ledningen i mitten av första halvlek. Kvitteringen av Anna Gustavsson kom på straff efter en fasthållning i straffområdet. Bra av domaren att uppmärksamma det och ta straffen då den ju inte är så där jätteklar men de nya straffreglerna är solklara. Andra målet och hemmaledning kom från Hedvig Gustafsson som smugit upp på bortre stolpen och med en lätt rakning förpassade bollen i mål. Stor glädje bland hemmaflickorna då det var Hedvigs första mål, bra gjort.

Matchen stod sen och vägde stort bollinnehav för Nässjö och ett hemmalag med farliga kontringar. Och något mer mål borde det blivit så bra var chanserna. Det dröjde ända till åttionde minuten innan trean kom. Anna Gustafsson bröt in från högerkanten och satte mycket snyggt bollen i krysset. Men tvåmålsledningen stod sig inte länge repliken från Nässjö kom omgående, hemmaslarv i försvaret ställde Malin Karlsson fri med Petra Nordh i hemmamålet.

Avslutningen av matchen blev alltså mycket spännande men utan att Nässjö riktigt förmådde hota hemmavinsten. Hemmalaget kostade dessutom på sig att missa straff nummer två i den nittionde minuten.

Bra för dagen var Veronica Nilsson som valdes till bästa hemmaspelare och till den alltid hårt arbetande Felicia Haegerstam som la ner ett oerhört jobb hela matchen.

Sunvära - JB/Waggeryds IK 1-5 (0-2)

Vinst för damerna i den tidiga seriefinalen på bortais.

Den på förhand ovissa matchen mot Sunvära blev lättare än väntat. Även om siffrorna kanske inte speglar matchen helt så kändes det som om vi hade läget under kontroll större delen av matchen. En match som inte var särskilt välspelad och med ett lågt tempo inledningsvis.

Målskyttet inleddes av notoriska målskytten Hanna Nieminen på ett friläge. Andra målet av Elin Adamsson var en delikatess med ett kraftfullt genombrott mitt i straffområdet och en fin avslutning från nära håll.
Andra halvlek inleddes med att hemmalaget tilläts reducera på ett långt utkast från målvakten som slank rakt igenom försvaret och ställde Petra Nordh i målet helt ensam med Lina Johansson i hemmalaget.
Lite darrigare spel följde på målet innan så Hanna Nieminen tog tag i taktpinnen med sitt andra mål återigen på friläge. Fjärde målet kom så på hörna av Henny Yngve en rejäl kanon direkt i mål. Efter det var vi det klart bättre laget och kunde följdriktigt även göra ett femte mål, den här gången genom slitvargen Felicia Haegerstam som helt fri framför mål kunde vispa in bollen utom räckhåll för hemmamålvakten.

En skön seger som gav oss serieledning före just Sunvära som kommer att bli det svåraste laget att få efter sig i tabellen.

JB/WIK  3x10

Kållereds SK - JB/Waggeryds IK 4-5 (3-3)

Fortsatt serieledning för damerna.

Andra vinsten för damerna kom borta mot Kållereds SK. Som väntat blev svårspelade Kållered även denna gång tuffa att besegra. Ett av sjukdomar reducerat lag (bara en avbytare) fick slita mycket hårt för att kunna ta båda poängen.

Hemmalaget pressade till en början hårt på backlinjen och kunde rättvist ta ledningen. En ledning som tämligen omgående kvitterades efter ett misslyckat utkast av hemmamålvakten, målskytt var Felicia Haegerstam. Tjejerna jämnade ut spelet och kunde också ta ledningen, denna gång genom Ida Hansson efter en hörnretur. Kållered reste sig dock och kunde både reducera och ta ledningen innan Martina Dahlkild med en snygg genomåkning i halvlekens sista sekund utjämnade till 3 lika.

I andra fick JB/WIK lite bättre fart på fötterna och kunde åter ta ledningen - Hanna Nieminen rundade hela Kållered och avslutade kliniskt. En ledning som inte heller denna gång varade länge, dåligt försvarsspel framför egna målet bäddade för Kållereds kvittering. Segermålet av Felicia Haegerstam i mitten av halvleken var något turligt men inte desto mindre rättvist. Hemmalaget fick mer och mer problem med att hinna med de bättre skridskoåkarna i JB/WIK. Kållered borde nog haft någon mer utvisning än de fick, för de ofta något våldsamma slagen. Det spelet de ägnar sig åt bör inte betala sig.

Bra i JB/WIK: Sophie Adamsson med några riktigt bra brytningar i direkt avgörande lägen samt den av förkylning märkta Martina Dahlkild som med ett för laget uppoffrande spel visade vägen.

Målskyttar JB/WIK: Felicia Haegerstam 2, Ida Hansson 1, Martina Dahlkild 1, Hanna Nieminen 1
Utvisningar: Kållereds SK 2 X 10

JB/Waggeryds IK - Tingvalla DBK 3-3 (1-2)

Oavgjort för damerna.
Hemmapremiären på Råslätt mot Tingvalla DBK slutade 3-3 efter 1-2 i halvtid. Trots ett stort spelövertag hela matchen lyckades inte damerna göra mer än tre mål. Gästerna som säckade hem lyckades med tur och skicklighet att freda sitt mål och kunde mycket väl ha vunnit matchen.

JB/WIK inledde målskyttet på frislag, målskytt var Henny Yngve. Laget kopplade ett rejält grepp om händelserna på plan så kvitteringen kom som en riktig kalldusch. Gästerna tog sen även ledningen genom ett sologenombrott efter att hemmalaget haft hörna.

Matchbilden i andra halvan var den första lik med ett konstant tryck mot Tingvallamålet. När så äntligen kvitteringen kom genom ett sologenombrott återigen av Henny Yngve, trodde nog alla att vi skulle kunna vända matchen till vår fördel. Men återigen kunde Tingvalla kontraslå och ta ledningen genom en solokörning från halvplan. En ledning som kvitterades av Henny där hon solokörde från egen planhalva och säkert satte bollen i mål.

Tingvalla börjar snart bli ett spöke för damerna - vi har även tidigare haft stora spelövertag mot Karlstadlaget utan att kunna vinna. 14-1 i hörnor i dagens match talar sitt tydliga språk.

Bra i hemmalaget: Fanny Gustavsson, Hanna Nieminen och naturligtvis med tre mål - Henny Yngve.

Målskyttar:  JB/WIK: Henny Yngve 3
                 Tingvalla: Emma Thormann 3
Utvisningar: Tingvalla 1X10

GT 76 - JB/Waggeryds IK 2-7 (1-4)

Damerna inledde årets seriespel i ettan på bästa sätt. Vinst i Stockholm mot GT 76 på Gubbängens IP med klara 7-2 (4-1).
Trots att man inte kunde upprepa förra söndagens fina spel mot allsvenska Kareby så vann laget tämligen komfortabelt.
Men det var också en annan typ av match. Mot GT var man det spelförande laget vilket inte alltid är så lätt. Målskyttet inleddes av Elin Adamsson med en riktig hörnpärla upp i taket - som följdes upp av en ännu värre projektil av Felicia Haegerstam, även det på en vänsterhörna.
GT kunde reducera efter en tilltrasslad situation framför mål. Hörnskyttet ser ut att kunna bli ett segervapen i årets seriespel. Det var många bra avslut på hörnor som mycket väl kunde resulterat i ytterliggare mål med lite flyt.
Hanna Nieminen ökade på till 3-1 efter ett sologenombrott. Även fjärdemålet kom från Hannas klubba före paus. I andra halvan satte vi lite bättre press på motståndarna genom lite aggressivare spel från försvaret som flyttade upp lite högre i plan. Felicia Haegerstam, Anna Gustavsson med distansskott och slutligen Henny Yngve på straff, avslutade målandet i matchen. Totalt en bra seriepremiär men vi kan spela betydligt bättre bandy när det stämmer helt.

Målskyttar: Felicia Haegerstam 2, Hanna Nieminen 2, Henny Yngve 1, Hanna Gustavsson 1 och Elin Adamsson 1
Utvisningar: GT 76 2X10, JB/WIK 3X10